Waterland

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Waterland. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Waterland.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Waterland en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Broek in Waterland Roomeinde 43,  1151 AM Broek in Waterland
Ilpendam  alg en rk
Ilpendam  nh Kerkstraat 19,  1452 PR Ilpendam
Marken Buurterstraat,  1156 AP Marken
Marken binnen Dorpsstraat 43,  1536 AE Markenbinnen
Monnickendam kloosterdijk Kloosterdijk,  1141 PJ Monnickendam
Monnickendam kloosterstraat Kloosterstraat,  1141 BR Monnickendam
Monnickendam rk Berhardlaan,  1141 CL Monnickendam
Uitdam Gem. Uitdammer Dorpstraat 43  1154 PT Uitdam
Zuiderwoude Aandammergouw Zuiderwoude  ( NJ: ? )
Zuiderwoude ALG Begrpl. Naast de Kerk Burgemeester Peereboomweg (naast Zuiderwoude Dorpstraat 1)  1153 PB Zuiderwoude

Meer over Waterland

De gemeente Waterland is een aaneen schakeling van dorpen en een enkele stad namelijk Monnickendam. Onder de dorpen rekenen we Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, het eiland Marken, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuidwoude en dan nog een aantal buurtschappen. Bewoners zullen zich als bewoner van een van de dorpen in Waterland kenbaar maken. Om het nog verwarrender te maken er is ook een regio die met Waterland wordt aangeduid. Dat omvat  grotendeels ook de gemeente Waterland.

Monnickendam is een van de oudste plaatsen in het gebied en kreeg in 1355 stadsrechten die bestaan uit een aantal privileges zoals het houden van markten en heffen van belastingen. Daarmee kwam Monnickendam goed op de kaart te staan. Het stadje  was verdedigbaar en voorzien van bastions verdedigingswerken. Door zijn ligging aan de Zuiderzee en de verbinding met omliggende meren was Monnickendam toegankelijk voor Zeeschepen en werd het welvarend. Dat is aan de historische bebouwing in Monnickendam nog terug te zien.

Tot in de 13 eeuw stond het gebied onder invloed van het Friese Norbertijner Mariengaarde, daar zou de naam Monnikendam vandaan te herleiden zijn.

De gemeente telt ruim 17.000 inwoners en heeft een enorme oppervlakte van 115 km2 waarvan 53 km2 uit water bestaat. Dat kan ook moeilijk anders als je jezelf aanduidt met Waterland.