Purmerend

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Purmerend. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Purmerend.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Purmerend en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Purmerend alg Purmerweg 92,  1441 RC Purmerend
Purmerend overweersepolderdijk Overweerse Polderdijk 24,  1442 AC Purmerend
Purmerland Purmerlandserijweg,  1451 MD Purmerland

Meer over Purmerend

Purmerend is een stad onder de rook van Amsterdam. Er wonen van oudsher veel oud Amsterdammers. Gelegen aan een knooppunt van waterwegen werd het een handelspost. Dat moest verdedigd worden en er werd een Slot met de naam Purmersteijn gebouwd. Er was sprake van een voor die tijd, we praten hier over de 14e eeuw, moderne stadsuitleg. Al in 1392 was er in Purmerend een klooster gesticht het St Ursulaconvent. Purmerend was wat je toen een heerlijkheid noemde een soort graafschap. Daar was pas echt in 1582 sprake van, toen het als grafelijke stad zitting en stemrecht kreeg in de Staten van Holland. Nu is Purmerend vooral bekend om haar (vee) markten en met ruim 80.000 inwoners een middelgrote Nederlandse stad.