Edam-Volendam

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Edam-Volendam. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Edam-Volendam

Wij kennen alle begraafplaatsen in Edam-Volendam en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen maar ook langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Beets Beets 51,  1475 JD Beets
Edam alg. Grote Kerstraat 55,  1135 BC Edam
Edam zeevank rk nicolaas Zeevanksdijk Edam
Etersheim Etersheim 10,  Etersheim
Hobrede Hobrede 29,  1477 EJ Hobrede
Kwadijk Kwadijk 90,  1471 CE Kwadijk
Middelie Middelie 96,  1472 GT Middelie
Oosthuizen Westeinde,  1474 HA Oosthuizen
Oosthuizen (St.Nicolaaskerk) Raadhuisstraat 3  1474 HE Oosthuizen
Oosthuizen Grote Kerk Raadhuisstraat 61 1474 HJ Oosthuizen ( Westeinde thv. Nr 2 )
Schardam Schardam,  1476 NA Schardam
Volendam RK C.J. Conijnstraat 6a,  1131 DZ Volendam
Warder Warder (naast nr.) 126,  1473 PH Warder

Meer over Edam-Volendam

Gemeente Edam-Volendam en Zeevang vormen sinds 2012 een gemeente maar feitelijk zullen de bewoners van dit gebied zich bekendmaken als inwoner van Edam, Volendam of Zeevang. Van de drie plaatjes is Volendam de grootste, mag Edam zich sinds jaar en dag stad noemen en is Zeevang de meest onbekende.

Edam

Een historisch stadje gericht op de scheepsbouw die voer op het IJsselmeer. Het is een prachtig historisch oud stadje met rond de 7000 inwoners. Het protestantisme is er de dominante geloofsrichting. De naam Edam komt van plaatsen van een dam over het riviertje de IJe of E die in de toenmalige Zuiderzee uitmondde. Bij die dam moesten de goederen worden overgeladen en kon er tol geheven worden. Edam is ook bekend van de Edammer kaas en heeft nog een historische kaaswaag. Het had als in 1357 stadsrechten.

Volendam

De bekendste toeristische plaats van Noord-Holland na Amsterdam kun je wel zeggen Van oudsher een vissersplaats gelegen aan de Zuiderzee. Bekend ook vanwege de klederdracht het Volendams Kostuum en met een eigen dialect het Volendams. Historisch gezien is Volendam altijd een rooms-katholiek dorp geweest. Muzikaal staat Volendam ook op de popmuziek kaart met diverse zanggroepen. Volendam heeft ruim 26000 inwoners