Langedijk

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Langedijk. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Langedijk.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Langedijk en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Broek op Langedijk Dorpstraat 72,  1721 BM Broek op Langedijk
Koedijk Kerkelaan,  1831 BJ Koedijk
Noord Scharwoude Kerklaan 15 1723 KA Noord Scharwoude  (thv  Dokter De witstraat 2)
Noord Scharwoude RK Sportlaan 43-44,  1722 XJ Noord-Scharwoude
Oudkarspel Dorpsstraat 878,  1724 NV Oudkarspel
Sint Pancras Bovenweg,  1834 CC Sint Pancras
Sint Pancras Kerkplein 1  1834 AD  ( ingang Kerkelaan 2 )  Sint Pancras
Zuidscharwoude Oostelijke Randweg,  1722 GP Zuid-Scharwoude

Meer over Langedijk

Per 1 augustus 1941 is de gemeente Langedijk gevormd uit de gemeenten Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Oudkarspel en Zuid-Scharwoude. In 1990 is daar een deel van Sint Pancras en Koedijk aan toegevoegd. Vermoedelijk zullen in 2022 daar Heerhugowaard aan toegevoegd worden en ontstaat de gemeente Dijk en Waard. Voor de bewoners in het gebied zijn de oude plaatsnamen de plaatsen waar ze wonen en die zijn dan ook nog volop in de volksmond in gebruik.

Stadsrechten werden al in 1415 verleend door de Graaf van Holland aan de dorpen Broek op Langedijk en Noord en Zuid Scharwoude en Oudkarspel. De rechten werden in 1426 weer ingetrokken vanwege de steun aan Jacoba van Beieren tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten

De naam Langedijk verwijst naar een lange dijk die van Sint Pancras naar het noorden liep, tot voorbij Oudkarspel. De functie van die lange dijk is al jaren ter discussie. Is het een waterkering of een verhoogde weg. Het gebied waar de dijk lag overstroomde af en toe door invloed van de zee dus voor beide uitleggen is er een lans te breken.

Langedijk is een gemeente in de regio West-Friesland in de Nederlandse Provincie Noord-Holland. De Gemeente telt ruim 28.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 26 km2 waarvan 0,8 km2 water.