Koggenland

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Koggenland. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Koggenland.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Koggenland en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Berkhout Kerkebuurt 172 (ingang naast de Nederlands Hervormde kerk),  1647 ME Berkhout
de Goorn RK. De Goorn 69,  1648 JS De Goorn
Grosthuizen Grosthuizen 70 / Achter de Klokkenstoel,  1633 EP  Grosthuizen
Obdam algemeen Dorpsstraat 38, 1713 HJ Obdam
Spierdijk rk Dr. Bloemstraat 1,  1641 LK  Spierdijk
Ursem RK Noorddijkerweg 1,  1645 VB Ursem
Zuidermeer RK Zuidermeerweg 56,  1652 CV Zuidermeer

Meer over Koggeland

Op 1 januari 2007 zijn de gemeenten Obdam en Wester-Koggenland samengevoegd en ontstond de gemeente Koggenland. Een kogge was in de middeleeuwen een rechtsgebied van meestal vier of vijf dorpen. Een Koggeschip was een type schip waarmee de Nederlanders de Sont bij Zweden bevoeren om er handel te drijven.

De gemeente Koggeland omvat een groot aantal dorpen van rond de 1500 inwoners met vaak een eigen kern, een begraafplaats en kerk. Bewoners van het gebied zullen als je vraagt waar woon je zelden met de gemeente naam aankomen maar eerder met de dorpsnaam We noemen er een aantal zoals Avenhorn, Berkhout, Bobeldijk, De Goorn waar het gemeentehuis te vinden is, Grosthuizen, Hensbroek, Obdam, Oostmijzen, Rustenburg, Scharwoude, Spierdijk, Ursem, Wogmeer, Zuid-Spierdijk en Zuidermeer.   Koggenland is een gemeente in de regio West-Friesland in de provincie Noord-Holland.