Hoorn

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Hoorn. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Hoorn.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Hoorn en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Hoorn berkhouterweg Berkhouterweg 26,  1624 NT Hoorn
Hoorn drieboomlaan Drieboomlaan 327,  1624 BK Hoorn
Hoorn het keern Keern 27,  1624 NC Hoorn
Hoorn Zuiderveld Zuiderveld 1,  1628 ZZ Blokker
Westerblokker Kolenbergstraat 2  1695 CD / Westerblokker 68  1695 AC Westerblokker.
Westerblokker nh Westerblokker 105,  1695 AC Blokker
Westerblokker rk Westerblokker 44,  1695 AH Blokker / Westerblokker
Westerblokker rk Westerblokker 44,  1695 HA Blokker
Zwaag alg kerkelaan Kerkelaan 8,  1689 EA Zwaag
Zwaag RK past. Nuijenstraat Pastoor Nuijenstraat,  1689 GM Zwaag

Meer over Hoorn

Er doen verschillende versies de ronde waar de naam Hoorn toch vandaan komt. Een ervan is dat het van het kruid damphoorn afkomstig is. Een kruid waarvan je fluitjes kon maken. Een ander verhaal verwijst naar een uithangbord met een posthoorn. Deze posthoorn komt ook in het wapen van Hoorn voor, net als de eenhoorn die ook naar de naam Hoorn kan verwijzen. Dan is er nog een oude Friese legende die vertelt dat Hoorn gesticht is door Hornus de stiefzoon van koning Radboud. Onder Friese adel was het vrij gebruikelijk plaatsen te stichten, die je naar jezelf vernoemde. In de 16e en 17e eeuw kende Hoorn zijn grootste bloei en was het vertegenwoordigd in de Verenigde Oost Indische Compagnie en de West Indische Compagnie. Het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika Kaap Hoorn is door de schepen de Hoorn en de Eendracht bevaren en daarom naar Hoorn vernoemd. Hoorn werd een streekcentrum met belangrijke administratieve taken. Die streekfunctie heeft het stadje met ruim 73.000 inwoners nog steeds.