Utrecht

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Utrecht. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Utrecht.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Utrecht en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

De Meern NH Zandweg 148,  3454 HA De Meern
De Meern RK Pastoor Boelenslaan 11,  3454 AB De Meern
Utrecht Daelwijck Floridadreef 11 (naast crematorium Daelwijck),  3565 AM Utrecht
Utrecht Kovelswade Koningsweg, naast huisnummer 47 (achter Intratuin),  3582 GB  Utrecht
Utrecht RK Barbara Prinsesselaan 2,  3583 GZ Utrecht
Utrecht Tolsteeg Maansteenweg 1,  3523 SR Utrecht

Meer over Utrecht

Utrecht ook wel domstad genoemd. De Domtoren waar de stad naar vernoemd wordt, is met ruim 110 meter de hoogste toren van het land. We vinden in Utrecht een middeleeuwse binnenstad, die nog vrij behoorlijk in tact is. Kenmerkend zijn de lage kades en kelders die we aan de Oude en Nieuwe gracht zien. Handelsstad is Utrecht al meer dan 2000 jaar. De goede ligging aan de rivier de Rijn veroorzaakte die oriëntatie op handel.  De geschiedenis van Utrecht gaat terug tot in de Romeinse tijd. Vanuit Utrecht werden grote delen van Nederland gekerstend. Utrecht is sindsdien een stad met een bisschop. Op de plattegrond van de stad Utrecht vinden we vele kerken gegroepeerd in de vorm van een Kerkenkruis.  Al in 1122 had Utrecht stadsrechten. Nu is het wereldwijd vermaard om zijn Universiteit. Utrecht is een bij studenten geliefde studentenstad. Met ruim 320.000 inwoners is Utrecht in omvang de vierde stad van het land.