Stichtse Vecht

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Stichtse Vecht. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Stichtse Vecht.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Stichtse Vecht en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Breukelen (Oude begrPl) Kerkplein 16  3621 BA Breukelen
Breukelen alg. Proostdijweg / Zandpad 12A, 3621 NC Breukelen
Kockengen De Dreef 42,  3628 BJ Kockengen
Kockengen  Oude begrpl. Wagendijk 18 3628 EP Kockengen
Kockengen alg. Henri Dunantpad – Dreef 42,  3628 BK Kockengen
Loenen aan de Vecht Driehovenlaan 86,  3632 BM Loenen aan de Vecht
Loenen ad vecht Rijksstraatweg / Driehovenlaan Loenen ad Vecht
Maarssen alg. Straatweg 27,  3603 CV Maarssen
Nieuwer ter Aar Laantje,  3626 AN Nieuwer ter Aa
Nieuwer Ter Aar. Oude Alg begrPl Kerklaan thv nr 3 3626 AP Nieuwer ter Aa  (rondom de hervormde kerk)
Nigtevecht Dorpstraat 39 1393 NE Nigtevecht
Oud Zuilen Alg. Groeneweg    3611 AT Oud-Zuilen   Ingang: Kerkhoflaantje
Tienhoven Alg. Lekdijk 73  4245 VN Tienhoven
Tienhoven Prot.Kerk Laan van Niftarlake 62 3612 BV Tienhoven
Vreeland Nigtevechtseweg,  3633 XR Vreeland

Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een nieuwe gemeente die net 10 jaar bestaat. Een samenvoeging van de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarsen. In de laatste gemeente is ook het Gemeentehuis te vinden met de naam  Goudestein.  Goudestein is een voormalige buitenplaats gelegen aan de rivier de Vecht in een groen park met oude bomen en vijvers.

Die rivier de Vecht is ook verantwoordelijk voor de naam Stichtse Vecht. Dat stroomgebied van die Vecht valt voor het merendeel onder het Sticht Utrecht. De rivier de Vecht was een belangrijke transport ader in de middeleeuwen en tot ver in latere tijden. Rijke Amsterdamse kooplieden stichten er in de 17e eeuw buitenplaatsen die ze in de zomermaanden bewoonden.

Veel van die buitenplaatsen zijn tot nu toe behouden. In een hoofdzakelijk landelijk gebied zijn er binnen de gemeentegrenzen maar liefst 72 van die buitenplaatsen te vinden. In totaal telt Stichtse Vecht 760 rijksmonumenten en diverse beschermde dorpsgezichten

De gemeente Stichtse Vecht onderscheidt twaalf kernen dorpen en buurtschappen. Maarssenbroek, Maarssen-Dorp, Breukelen, Kockengen en Loenen aan de Vecht zijn de grotere kernen

Stichtse Vecht is een gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht en heeft op dit moment ruim 64.000 inwoners.