Nieuwegein

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Nieuwegein. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Nieuwegein.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Nieuwegein en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Nieuwegein Noorderveld Structuurbaan 5,  3439 MA Nieuwegein
Nieuwegein Vreeswijk RK Gildenborglaan,  3433 ZG Nieuwegein

Meer over Nieuwegein

Al vanaf 1958 bestond bij het provinciebestuur van Utrecht het plan om het gebied tussen de dorpen Jutphaas en Vreeswijk volledig aan grootschalige woningbouw te wijden. Overloop gebied voor de stad Utrecht. Vinex locatie genoemd naar de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening extra werd het ook nog. De dorpen Jutphaas en Vreeswijk zouden er geheel in opgenomen worden. In 1971 ging dat dermate voortvarend dat beide gemeentes Jutphaas en Vreeswijk besloten zichzelf op te heffen.
De plaats Nieuwe Gein was geboren.

De naam Nieuwe Gein komt van de nederzetting Geyne, die al in 1295 stadsrechten kreeg. In 1333 verwoest is in een oorlog tussen de Bisschop van Utrecht en de graaf van Holland. Alleen Huis Oude Gein herinnert hier nog aan. Toen er een nieuwe naam moest komen lag de verwijzing naar het oude stadje Geyne voor de hand en werd het Nieuwe Gein

Nieuwe Gein kreeg de bestempeling groeikern (Vinex locatie) een omvat de voormalige gemeenten Jutphaas en Vreeswijk en is met ruim 60.000 inwoners een middelgrote stad aan de rivier de Lek in de provincie Utrecht.