Amersfoort

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Amersfoort. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Amersfoort.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Amersfoort en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Amersfoort “Langenoord” Oude kerklaan 48 / Kerklaan 20 3828 Amersfoort (Hoogland)
Amersfoort Maranatha Dodeweg 29,  3832 RE Leusden
Amersfoort RK Utrechtseweg 28, 3811 NB Amersfoort (ingang Bregstraat 36)
Amersfoort Rusthof Dodeweg 31 , 3832RE Leusden
Amersfoort Soesterweg Soesterweg 187,  3812 AG Amersfoort
Hoogland De Langenoord Oude kerklaan 20  3828 EB Hoogland
Hooglanderveen Sint Joseph kerk Van Tuyllstraat 27  3829 AB Hooglanderveen

Meer over Amersfoort

Amersfoort wordt keistad genoemd. Daar ligt een legende aan ten grondslag. De Amersfoortse Kei is een grote zwerfsteen. Jonkheer Everard Meyster sloot in 1544 een weddenschap. Hij verwedde dat de Amersfoorters zo gek te krijgen zouden zijn om een enorme zwerfkei van Soesterberg  naar de stad Amersfoort te trekken. De Amersfoorters gebruikten daarvoor een slee waarop de kei geplaatst was om de afstand van elf kilometer te overbruggen. Toen het gelukt was werden ze door de Jonker getrakteerd op bier en krakelingen.

De naam Amersfoort komt voort uit een doorwaadbare plaats in de rivier de Eem, vroeger de Amer genoemd. De stad heeft ruim 150.000 inwoners en is de tweede stad van de provincie Utrecht en de 15e in grootte in Nederland. In 1028 werd Amersfoort in aktes al vernoemd en het kreeg in 1259 stadsrechten van de Utrechtse Bisschop. Amersfoort is een belangrijk verkeersknooppunt en dankt een deel van haar nijverheid hieraan.