Schagen

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Schagen. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Schagen.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Schagen en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Burgerbrug Grote Sloot 112,  1754 JH Burgerbrug
Callantsoog Kerkplein,  1759 GR Callantsoog
Dirkshorn Oosterdijk 24,  1746 CG Dirkshorn
Eenigenburg Surmerhuizerweg 29  1744 JB Eenigenburg
Krabbendam (Warmenhuizen) Kerkpad  1749 CW Krabbendam ( warmenhuizen thv nr. 10 )
Petten Bergeendstraat,  1755 PL Petten
Schagen Hoep,  1741 MA Schagen
Schagen Kerkepad ( to. De Deen nr 41 ) 1741 EZ Schagen
Sint maarten Groenedijk,  1744 KM Sint Maarten
Sint Maarten (Oud kerkh) Kerkepad 1 1744 KD Sint Maarten  ( to. Herenweg 3 )
Sint maartensbrug Grote Sloot 233,  1752 JM Sint Maartensbrug
t Zand Keinsmerweg 3,  1756 AE ‘t Zand
Tuitjenhorn rk Bogtmanweg,  1747 HV Tuitjenhorn
Waarland alg. Kerkstraat 53,  1738 BJ Waarland
Warmenhuizen “Krabbendam” Kerkpad  1749 CW Krabbendam ( warmenhuizen thv nr. 10 )
Warmenhuizen nh Kerkhoflaan,  1749 EC Warmenhuizen
Warmenhuizen rk Dorpsstraat 179,  1744 AA Warmenhuizen

Meer over Schagen

Schagen ligt in het Noordelijke deel van Noord-Holland in de regio West-Friesland.  De gemeente Schagen is ontstaan in 2013 als een samengaan van de voormalige gemeenten Schagen, Zijpe en Harenkarspel. Het stadhuis van deze gemeente staat in Schagen aan de Laan van Schagen.

Historisch gezien is het voormalige Schagen de enige plaats die ooit stadsrechten heeft ontvangen. In de gemeente Schagen vind je voornamelijk agrarische bezigheden waaronder bollenvelden. Bij Petten zijn twee onderzoeksreactoren gevestigd. Schagen trekt ook de meeste toeristen naast Callantsoog en St Maartenszee. Schagen is over spoor en de weg goed te bereiken. Schagen ligt nog net binnen de West Friese omringdijk. Deze omringdijk is een 126 km lange dijk, die ontstaan is door de koppeling van verschillende korte dijken en verbindt steden als Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar, Schagen, Medemblik en opnieuw Enkhuizen met elkaar.

De gemeente Schagen omvat 29 dorpen en gehuchten en even zovele buurtschappen. Bekende namen zijn naast Schagen, Zijpe, Harenkarspel, Sint Maarten, Petten, Callantsoog, Oude Sluis, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en ’t Zandt.

De gemeente Schagen omvat circa 187 km2 waarvan circa 20 km2 water. Er wonen circa 46.000 inwoners in Schagen. Een inwoner van Schagen wordt een Schagernaar of Schagenees genoemd.