Hollands Kroon

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Hollands Kroon. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Hollands Kroon.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Hollands Kroon en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Anna Paulowna algemeen Middenweg 15A,  1761 LD Anna Paulowna
anna Paulowna rk Nieuweweg 15,  1761 EC Anna Paulowna
Barsingerhorn Heerenweg 2,  1768 BC Barsingerhorn
Breezand   St. Jan Wijdenes Spaansweg 58 1764 GL Breezand (hoek Burgemeester Lovinkstraat )
Hippolytushoef Stoeërweg,  1777 NE Hippolytushoef
Hippolytushoef Kerkplein 17 1777 CD Hippolytushoef
Hippolytushoef Hoofdstraat 12 1777 CB Hippolytushoef
Hippolytushoef  `Zandburen` Noordburenweg 15 1777 NB Hippolytushoef
Kolhorn Waardpolderhoofdweg 42,  1767 EJ Kolhorn
Kolhorn   Laurenskerk Nieuwe Streek 16 ( Kerkepad) 1767 CB Kolhorn
Middenmeer Kerkhoflaan,  1775 CB Middenmeer
Nieuwe niedorp Ooievaarsweg 6b,  1733 NH Nieuwe Niedorp
Nieuwe Niedorp Feniks Kerk Dorpstraat 179 1733 AH Nieuwe Niedorp
Oude niedorp Kerklaan 4,  1829 BS Oudorp
Oude Niedorp Dorpsstraat 33 (achter de Ruïnekerk),  1734 JJ Oude Niedorp
Veld ‘t Rijdersstraat 107 1735 GC ‘t Veld  ( thv nr100 )
Westerland Westerlanderweg (rondom St. Nicolaaskerk),  1778 KM Westerland
Wieringerwaard Iepenlaan,  1766 JL Wieringerwaard
Winkel Dorpsstraat 177,  1731 RE Winkel

Meer over Hollands Kroon

Hollands Kroon is een gemeente in het noorden van de provincie Noord-Holland. De hoofdplaats is Anna Paulowna waar ook het gemeentehuis staat. De middelen van bestaan in het gebied zijn akkerbouw, veeteelt,  bollenteelt en glastuinbouw. De gemeente Hollands Kroon ontstond in 2012 uit een fusie van de gemeenten Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp. De eerste werknaam van de nieuwe gemeente was Amstelmeer, omdat alle vier de gemeenten aan het meer liggen. Een wedstrijd onder de bevolking leverde uiteindelijk de naam Hollands Kroon op naar het voormalige gelijknamige waterschap, dat in 1994 ook uit een fusie was ontstaan. Circa 35 dorpen en gehuchten vormen de gemeente Hollands Kroon met evenzovele buurtschappen.

De gemeente Hollandse Kroon kwam meermalen in het nieuws vanwege de vestiging van grootschalige datacentra van Microsoft en Google.

Historisch gezien is het gebied in de loop der eeuwen vanuit inpoldering ontstaan, nadat het in de middeleeuwen grotendeels door de zee was verzwolgen. Een groot deel maakte lange tijd deel uit  van de Zuiderzee, nu IJsselmeer. Niedorp lag binnen de West-Friese Omringdijk terwijl Wieringen lange tijd een eiland is geweest. Dat eiland kreeg in 1432 stadsrechten net zoals een aantal dorpen in het gebied.

De gemeente Hollands Kroon beslaat een oppervlak van 662 km2 waarvan grofweg de helft water en de andere helft land is. Er wonen ruim 48.000 inwoners in het gebied.