Den Helder

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Den Helder. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Den Helder.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Den Helder en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Den Helder huisduinen Kerkhoflaan 4,  1783 AV Den Helder
Den Helder rk Jan Verfailleweg 20a,  1783 BB Den-Helder
Alg begraafplaats Den Helder -Huisduinen Kerkhoflaan 2 1783 AV Den Helder

Meer over Den Helder

Den Helder kent iedereen in Nederland als de thuishaven van de Koninklijke Marine. Behalve dat is het ook het centrum van de offshore activiteiten op het Nederlandse deel van de Noordzee. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de ligging als meest noordelijke stad in de kop van Noord-Holland aan open water. Bij offshore moet je denken aan het leggen van pijpleidingen, kabels en het plaatsen van windmolens in open zee. Ook beschikt het over de grootste offshore luchthaven in Europa. Hiervandaan worden personen naar productieplatforms op zee gebracht.

In  1928 kreeg Helder zijn definitieve naam Den Helder, met het Den dat eraan vooraf gaat. Inwoners die in Den Helder geboren en getogen zijn worden Jutters genoemd. Sommigen gaan zover dat je alleen een Jutter genoemd mag worden, als dat ook voor beide ouders opgaat. Waar de naam Jutter  vandaan komt is onduidelijk, wellicht naar het strandjutten dat vroeger veel beoefend werd.

Huisduinen is historisch gezien de oudste kern van de huidige gemeente. Daarvan is al halverwege de 9e eeuw sprake. Uiteraard bleef ook Den Helder niet gespaard bij de grote stormvloeden in de 12e eeuw, waardoor eilanden, de Waddenzee, Wieringen en de vroegere Zuiderzee ontstonden.

In de late middeleeuwen waren de gaven van Egmont heren van het gebied. Dat is nog terug te zien in het wapen van Den Helder. De Marine Haven dateert uit de tijd van Napoleon eind 18e eeuw begin 19e eeuw. Na de val van Napoleon bleef de marine uiteindelijk in Den Helder. Dat had in de Tweede Wereldoorlog nog een vervelend resultaat tot gevolg. Werd eerst Den Helder als marinehaven gebombardeerd door de Duitsers, gaandeweg de oorlog kwamen daar Engelse- en Amerikaanse bombardementen bij. Vaak troffen die ook burgerdoelen. Den Helder kreeg daardoor het twijfelachtige predicaat van meest gebombardeerde plaats van Nederland te zijn. Na de bevrijding vond er op grote schaal herbouw plaats.

De gemeente Den Helder heeft  ruim 56.000 inwoners op een oppervlakte van 178 km2 waarvan 133 km2 water.