Velsen

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Velsen. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Velsen.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Velsen en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Driehuis rk Driehuizerkerkweg Driehuis
Driehuis Westerveld Duin en Kruidbergerweg 2-6,  1985 HG Driehuis
IJmuiden Slingerduinlaan 4,  1971 JT IJmuiden
Santpoort noord Kweekerslaan 21,  2071 KA Santpoort-Noord
Velsen-Noord Wijkerstraatweg 55,  1951 EB Velsen-Noord
Velsen-Noord RK Grote Hout- en Koningsweg,  1951 GS Velsen-Noord

Velsen

Al van voor de Romeinen was er in Velsen sprake van bewoning. De Romeinen hadden een verdedigbare haven met kades, pieren en scheepsonderkomens gesticht.  Dat lag  aan het toenmalige Oer-IJ. Velsen heette toen Flevum. In 722  kreeg de nederzetting de naam Felison ook wel uitgesproken als Vellesan. Zo is het beschreven in documenten uit het Willibrord Klooster te Echternacht in Luxemburg. De naam is afgeleid van een riviertje in de buurt met de naam Velisina. In het dagelijks gebruik is dat Velsen geworden.

In de 17e en 18e eeuw was het dorp bekend om zijn vele kersenboomgaarden. Die kwamen voor op de landgoederen van de rijke Amsterdammers aan het Wijkermeer. Het in oude staat gerestaureerde Landgoed Beeckestijn is hiervan een fraai voorbeeld.

Het Noordzee kanaal werd eind 19e eeuw gegraven ten behoeve van de haven van Amsterdam, aan de monding van dit kanaal ontstond IJmuiden als vissers- en havenstad.  Nu is Velsen Noord vooral bekend van de vestiging van TATA Steel fabrieken. Daar is de staal productie in Nederland geconcentreerd.

In Driehuis een van de kernen van Velsen werd in 1913 het eerste Crematorium van Nederland gesticht.

Velsen omvat de kernen Driehuis, IJmuiden daar is het stadhuis te vinden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid en Velserbroek. Velsen is een gemeente in de provincie Noord-Holland, regio IJmond en telt ruim 68.000 inwoners. De oppervlakte bedraagt 52 km2 waarvan 6km2 water.