Haarlemmermeer

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Haarlemmermeer. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Haarlemmermeer.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Haarlemmermeer en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Abbenes Dr. Heyelaan 80,  2157 NK Abbenes
Buitenkaag Hoofdweg 2032,  2158 MC Buitenkaag
Halfweg Doctor Schaepmanstraat 9a,  1165 GP Halfweg
Hoofddorp iepenhof Hoofdweg 774,  2132 BW Hoofddorp
Hoofddorp rk de doper Kruisweg 1069,  2131 CT Hoofddorp
Hoofddorp wilgenhof Hoofdweg 395,  2131 MS Hoofddorp
Lijnden Hoofdweg 121a,  1175 KN Lijnden
Nieuw vennep alg Rustoordstraat 17,  2153 AJ Nieuw-Vennep
Nieuw vennep rk Papaverstraat 30,  2153 BC Nieuw-Vennep
vijfhuizen Fortwachter 1,  2141 EE Vijfhuizen
Zwaanshoek meerterpen Spieringweg 1021,  2136 LL Zwaanshoek
Zwanenburg Kerkhoflaan 91,  1161 JB Zwanenburg

Meer over Haarlemmermeer

De Haarlemmermeer is nu een van de grootste gemeentes van Nederland in oppervlak. En met zijn inwoner aantal van 160.000 een middelgrote gemeente. Hoofddorp is daarin weer de grootste stad met 75.000 inwoners. Nederland kent de Haarlemmermeer eigenlijk vooral van de belangrijkste  werkgever luchthaven Schiphol. De Haarlemmermeer is niet altijd land geweest. Het woord meer van Haarlemmermeer zegt het al, het was eens een enorm meer. Dat is in de 19e eeuw op een voor die tijd revolutionaire manier, drooggemalen met stoomgemalen. Een enorm werk was dat, waar 3 pompstations met stoomaandrijving 3 jaar over gedaan hebben. Een ervan het pompstation Cruquius is behouden en laat de werking en de drooglegging in een museumomgeving zien. Schiphol ligt dan ook ruim 3 meter onder zeeniveau en zou vollopen met water als men op zou houden met pompen.