Beverwijk

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Beverwijk. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Beverwijk.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Beverwijk en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Beverwijk  “Van Goede Raad” Arendsweg 57  1944 JG Beverwijk  (ingang Galgenweg 58)
Beverwijk “Gr. Kerk/Wijkertoren” Kerkstraat 37A 1941 GC Beverwijk
Beverwijk Duinrust Bankenlaan 174,  1943 NW  Beverwijk
Wijk aan zee nh Julianaplein,  1949 AT Wijk aan Zee
Wijk aan zee st odulphus Sint Odulfstraat 4,  1949 BE Wijk aan Zee

Beverwijk

De naam Beverwijk heeft niets met knaagdieren te maken. De eerste verklaring verwijst naar naar een verbastering van Bedevaartswijk, een plek voor pelgrimage ter ere van Agatha. St Agatha zou verschenen zijn aan een maagd uit Velsen die op de vlucht was voor Rorik de Noorman. Op die plek is een kapel gesticht. Sint Aagtendorp een woonwijk in Beverwijk verwijst naar St Agatha, Er is ook een kerk met de naam Heilige Agatha. St. Agatha is ook de patroonheilige die je aanroept bij brandwonden. Beverwijk is bekend van het Brandwondencentrum gevestigd in het Rode Kruis Ziekenhuis.

De tweede verklaring verwijst naar Beverhem,  huis/hem van een Germaanse man. Beverhem komt voor in een goederenlijst uit 896 van de Utrechtse bisschop Radboud.  Door het stichtten van een handelsnederzetting vlak bij kwam de naam Wijc in zwang.  De combinatie Beverhem en Wijc werd al snel Beverwijk. Beverwijk kreeg in 1276 marktrechten, verleend door Graaf Floris de V van Holland en stadsrechten in 1298.

Rond 1977 vestigden zich de eerste meubelzaken op de Parallelweg in Beverwijk. Zo ontstond toen de eerste Meubelboulevard van Nederland. De plaats Beverwijk is nu vooral bekend om de Bazaar, ook wel Zwarte Markt genoemd. De grootste overdekte markt van Europa.

Beverwijk is een gemeente in de provincie Noord-Holland en telt ruim 41000 inwoners. De gemeente bestaat uit de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee. Het heeft een oppervlakte van 19 km2 waarvan bijna 2 km2 water.