Lelystad

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Lelystad. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Lelystad

Wij kennen alle begraafplaatsen in Lelystad en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Lelystad olandhorst Oostranddreef 1,  8212 AZ  LELYSTAD

Meer over Lelystad

Lelystad is een van de jongste woonplaatsen van Nederland en is vernoemd naar Cornelis Lely. De bedenker van de Zuiderzeewerken, het droog leggen van de polders. In 1967 gingen de eerste mensen wonen in Lelystad. In de jaren 80 verhuisden veel mensen van Lelystad naar Almere. Hierdoor ontstond veel leegstand. In de jaren 90 werd dit minder door het verbeteren en veranderen van de woonwijken.

Lelystad wil bekend staan als zeer aantrekkelijke woonstad met veel natuur en werkgelegenheid. Omdat er ooit sprake was van de inpoldering van de Markerwaard had Lelystad lange tijd afgekeerd van het water. Echter nu deze plannen definitief van tafel zijn wordt het water meer betrokken bij de stad. De Bataviahaven is bijvoorbeeld gebouwd tot een echte havenkom. Ook wordt gewerkt aan het project de Marker Wadden van Natuurmonumenten, hier werkt de gemeente Lelystad ook aan mee. Er worden eilanden  aangelegd in het Markermeer net buiten de kustlijn van Lelystad om de flora en fauna zich natuurlijk te laten herstellen.

Het vliegveld Lelystad Airport wordt ook uitgebreid. Dit zou een groot deel van de groei van Schiphol moeten gaan opvangen. Momenteel is Lelystad Airport de grootste luchthaven voor lesvluchten, rondvluchten, vliegtuigverhuur en vliegtuigonderhoud.  Lelystad Airport wordt echter luchthaven voor groot commercieel luchtverkeer waardoor vakantievluchten binnen Europa ook mogelijk zullen zijn.