Almere

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Almere. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Almere

Wij kennen alle begraafplaatsen in Almere en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Almere haven Oosterdreef 1,  1357 DK  Almere-Haven
Almere stad Kruidenweg 3,  1312 SR Almere-Stad

Meer over Almere

De stad Almere is gelegen in de provincie Flevoland. De stad ligt, op de dijken na, zo’n 2 tot 5 meter onder zeeniveau en ongeveer evenveel onder het niveau van het Ijsselmeer en Markermeer.
Almere is in de laatste jaren van de twintigste eeuw gebouwd als tweede grotere stad in Flevoland. Het oudste deel dateert uit 1976. Almere is inmiddels uitgegroeid tot een veel grotere stad dan Lelystad. Almere is gebouwd als overloopstad voor  onze hoofdstad Amsterdam. Er is dan ook dagelijks een grote verkeerstroom woon-werkverkeer van Almere naar Amsterdam.

Naam

De stad Almere is vernoemd naar het water genaamd Almere. In de middeleeuwen was dit een meer op de plek waar het huidige IJsselmeer ligt. Almere is de germaanse naam voor ‘groot meer”. Het woorddeel ‘mere’is het huidige ‘meer’, het germaanse ‘ala’ lijkt op het huidige woord ‘al’, wat ‘geheel’ betekend en in samengestelde woorden ‘groot’ of ‘erg’.
‘Aelmere’ wordt voor het eerst genoemd in een boek over de bisschop Bonifatius. Daar wordt verteld dat deze bisschop in 753 voer vanaf de Rijn over een water genaamd ‘Aelmere’ richting Friesland.
De Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP) gebruikte in eerste instantie de werknaam ‘Zuidweststad’ voor de nieuw te bouwen stad. In 1970 werd gekozen voor de naam Almere. Deze nieuwe naam werd vanaf 1971  gebruikt.