de Ronde Venen

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in de Ronde Venen. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

de Ronde Venen.

Wij kennen alle begraafplaatsen in de Ronde Venen en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Abcoude Bijdorplaan 4,  1391 JT Abcoude
Abcoude Cosmas en Damianuskerk Kerkstraat 23  1391 HB Abcoude
Baambrugge Rijksstraatweg (tussen 85a en 87),  1396 JG Baambrugge
Hoef de `St.Antonius De Hoef` Oostzijde 44 1426  AE De Hoef
Mijdrecht RK Driehuisplein 1   3641 BZ Mijdrecht / Wilnis (ingang thv Bozenhoven 158)
Mijdrecht st Janskerkhof Naast St.Janskerk: Kerkstraat 11,  3641 EM Mijdrecht
Vinkeveen (Kerklaan) Kerklaan 11 3632 AK Vinkeveen
Vinkeveen NH Herenweg 205,  3645 DL Vinkeveen
Waverveen Cliffordweg 9  3646 AE Waverveen
Wilnis “De Ronde venen” Ringdijk 4 3648 EB Wilnis
Wilnis / Mijdrecht Herenweg   3641 BZ Mijdrecht / Wilnis (ingang thv Bozenhoven 158)
Wilnis De Ronde Venen Alg. Ringdijk 4,  3648 EB Wilnis
Wilnis NK de Roeping Kerkstraat 12,  3648 AK Wilnis

Meer over De Ronde Venen

De Ronde Venen is een gemeente die in 1989 ontstaan is door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. Daar is in 2011 nog de gemeente Abcoude aan toegevoegd.

In de namen van de deelgemeentes komt nogal eens het woord veen voor. Dat klopt ook wel als je het gebied bekijkt. Turfwinning en inpoldering van het gebied zijn hier sleutelbegrippen. Turf is gedroogd veen, en dat zijn plantenresten. Te midden van een waaier aan rivieren en riviertjes zoals de Kromme Mijdrecht de Amstel, de Aa, de Waver en de Winkel om er maar een paar te noemen, ligt deze gemeente. Deze rivieren omcirkelen de gemeente als het ware. Ze zijn ook van invloed op de ontginning en verkaveling. Die ontginning vond in een cirkelvorm plaats vandaar de goed gekozen Gemeente naam Ronde Venen.

Die ontginning van het veen gaat gepaard met veel lintbebouwing, dat is langgerekte bebouwing die de weg volgt zonder dat er sprake is van dwarsstraten of een dorpskern. Alle bebouwing staat aan die ene weg.

De geschiedenis van de ontginning gaat al terug naar 953. Toen kwam het gebied in bezit bij het Kapittel van St Jan te Utrecht. Dit kapittel naam die ontginning in opdracht van de Bisschop van Utrecht voortvarend ter hand.

De gemeente De Ronde Venen ligt in het noordwesten van de provincie Utrecht en telt ruim 40.000 inwoners. Het heeft een oppervlakte van 116,98 km2 waarvan 16 km2 water. In Mijdrecht staat het gemeentehuis