Aalsmeer

Jan Reek natuursteen

Hofleverancier

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Aalsmeer. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Aalsmeer.

Wij kennen alle begraafplaatsen in Aalsmeer en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Aalsmeer (Katholieke Petrus& Paulus kerk) Oosteinderweg 394  1432 BG Aalsmeer  (nr392)
Aalsmeer Alg. Ophelialaan 232,  1431 HG Aalsmeer
Kudelstaart Kudelstaartseweg 247,  1433 GH Kudelstaart
Kudelstaart  “Calslagen” Herenweg (naast nr.64) 1433 HB Kudelstaart

Meer over Aalsmeer

Aalsmeer onder de rook van Schiphol kent iedereen van de Bloemenveiling Flora Holland. Zo een zestig procent van alle bloemen in de wereld passeert een van de vestigingen van Flora Holland. Daarvan is Aalsmeer de bekendste. Aalsmeerders worden ze genoemd de inwoners van Aalsmeer.

In 1852 werd de aan Aalsmeer grenzende Haarlemmermeer drooggemaakt. Door het verdwijnen van viswater moest men van visserij overschakelen naar het verbouwen van bomen. planten en fruit. In het midden van de 19e eeuw was het de aardbei waar de kost mee verdiend werd. De kleuren daarvan zijn nog te zien in de vlag van Aalsmeer, rood, groen en zwart van de aarde. De kwekers verkochten de aardbeien aan tussenhandelaren die ze in Amsterdam aan de man brachten.
De bloementeelt begon rond 1880 met het kweken van rozen toen al in kassen. De veilingen begonnen in het café Welkom en café de Drie Kolommen, in het centrum van het dorp

De gemeente Aalsmeer omvat het dorp Aalsmeer en de gehuchten Calslagen, Kudelstraart Oosteinde en Vrouwentrooster. Aalsmeer ligt in de provincie Noord Holland en en telt ruim 31000 inwoners met een oppervlakte van circa 34 km2 waarvan 11 km2 water.