Heerhugowaard

Hofleverancier

Jan Reek natuursteen

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Heerhugowaard. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Heerhugowaard

Wij kennen alle begraafplaatsen in Heerhugowaard en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende begraafplaatsen

Heerhugowaard kruseman Krusemanlaan 3,  1701 VN Heerhugowaard
Heerhugowaard nh Stationsweg 53,  1702 AB Heerhugowaard
Heerhugowaard ontmoetingskerk Middenweg 168 1702 HE Heerhugowaard
Heerhugowaard rk dionysius Middenweg 248,  1702 GH Heerhugowaard
Heerhugowaard rk noord Middenweg 541,  1704 BC Heerhugowaard
Heerhugowaard t kruis Jan Glijnisweg 30,  1703 RL Heerhugowaard

Heerhugowaard

Heerhugowaard is een dorp in de regio West-Friesland en valt sinds 1 januari 2022 onder de gemeente Dijk en Waard. Heerhugowaard telt om en nabij 59000 inwoners. In de jaren zeventig was Heerhugowaard de snelst groeiende gemeente van Nederland, rond 1960 telde de gemeente namelijk maar 6800 inwoners.

Ooit was Heerhugowaard een gebied bedekt met veen. Door ontginning van het veen ontsonden vele meren waaronder de grote waert. Samen met de schermer is dit ook een periode één meer geweest. Een gedeelte van Heerhugowaard vormde toen een soort waddengebied. Toen er een dijk werd neergeld ontstonden er twee aparte meren. Deze dijk werd genoemd de Huygen Dijk. Het is de scheiding tussen de polder Heerhugowaard en de Schermer en verbindt het westen en oosten van West-Friesland.

Later zou in de Franse tijd de naam Heer Huygen Waert worden gemoderniseerd naar het modernere Heerhugowaard.