Castricum

Hofleverancier

Jan Reek natuursteen

Al meer dan 125 jaar leveren wij gedenkstenen in Castricum. Wij hebben het oude ambacht van steenhouwer in de loop van die 125 jaar zien veranderen. Wat blijft zijn de ervaring en kunde van dat oude ambacht die nu worden gecombineerd met de nieuwste technieken. Alleen zo kan een kwalitatief hoogwaardig gedenksteen ontstaat.

Enthousiast team

Bij Jan Reek natuursteen werken we met een enthousiast team van vakmensen. Wij zijn mensen met hart voor hun vak en een groot inzicht in de vele mogelijkheden. Natuursteen is vaak de basis voor een gedenksteen, maar wij werken ook met vele andere materialen en combinaties.

Castricum

Wij kennen alle begraafplaatsen in Castricum en de regels die daar gelden. Wij denken graag met u mee denken en kunnen u ondersteunen bij het maken van keuzes voor een passende gedenksteen. U kunt contact met ons opnemen of langs komen bij ons in de showroom.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn werkzaam op de volgende begraafplaats

Castricum onderlangs Kramersweg 3,  1901 NP Castricum

Castricum

De naam Castricum zou afkomstig zijn van het griekse woord Castor, dit betekend ‘wijk’. Een andere bewering is dat de naam Castricum afkomstig is van het Latijnse ‘Cartri Locus’, dit betekend ‘legerplaats’. Er is ecther nooit een Romeinse legerplaats geweest in Castricum, gezien Castricum ver buiten de grenzen van het Romeinse Rijk lag.

Castricum was al vroeg bewoond, uit archeologische opgravingen valt op te maken dat Castricum al vroeg in de middeleeuwen bewoond was. In de 11e eeuw werd in de kern van Castricum een kerk neergezet. Tegenwoordig is dit de dorpskerk, Nederlands Hervormd.

Door de duinen en het strand bij Bakkum en Castricum aan zee kent Castricum een sterke toerismesector.  ook de bollenvelden in Limmen zijn een attractie. deze bestaat sinds circa 1900.
De gemeente Castricum telt ruim 36000 inwonens en is zo’n 60 vierkante kilometer groot. De gemeente maakt deel uit van de samenwerkingsregio Kennemerland.