Grafstenen Nieuw Monument

Wij helpen u graag bij het tot stand brengen van een prachtig, unieke grafsteen dat herinnert aan uw geliefde. Op deze pagina kunt u kennis maken met tal van mogelijkheden die wij u te bieden hebben. Van natuurstenen grafstenen tot glazen of RVS monumenten, van ronde vormen tot rechthoekige vormen of harten. Wat u bedenkt is mogelijk en maken wij voor u.

Familiegraven
Staande stenen
Glas, rvs e.d.
Natuurlijke ruwe stenen
Algemene graven
Accessoires

Kleur en Materiaalkeuze Grafmonumenten

Vervolgens bepaalt u wat voor materiaal u wenst te gebruiken. Wij werken met diverse soorten natuursteen te denken aan onder anderen de volgende steensoorten; Graniet, Marmer, Kwartsiet, Hardsteen en Leisteen. Maar ook glas, rvs of cortenstaal zijn een mogelijkheid. Mocht u het lastig vinden om zelf een keuze te maken kunt u altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies. Bekijk al onze materialen

Regels en maatvoeringen

Bij een nieuw monument komt meer kijken dan u denkt. Per begraafplaats gelden verschillende regels en maatvoeringen gehanteerd. Wij zijn van deze informatie op de hoogte en kunnen u hierin adviseren. Bovendien verzorgen wij de vergunningsaanvraag en onderhouden wij het contact met de begraafplaats voor u.

Allereerst is het van belang dat u weet om wat voor soort graf het gaat. Een algemeen graf, een graf waar meerdere personen in begraven worden, niet van dezelfde familie. Een familiegraf of eigen graf of wellicht wenst u niet het hele graf te voorzien van een monument maar wilt u enkel een staande steen.

grafmonument, glas, rvs afstandhouders, kiezel, jan reek natuursteen

Teksten op grafmonument

Er is een grote variëteit aan letters en lettertypen maar ook in de wijze van belettering van het grafmonument.
De letters kunnen verdiept gestraald worden of verheven gestraald maar een handgehakte letter is ook mogelijk. Daarnaast kunt u kiezen voor een bronzen of aluminium letter of wellicht kiest u er niet voor de letters op de steen aan te brengen maar op een ander soort materiaal. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Een goed advies is hierin zeer belangrijk. Niet elke steen kan op dezelfde wijze beletterd worden. Wij maken samen met u de lay-out op, in onze showroom of bij u thuis.

letters grafsteen

Afbeeldingen

U kunt ook kiezen voor een figuratie op het grafmonument. Een figuratie kan net als bijvoorbeeld de tekst verdiept of verheven gestraald worden. U kunt de figuratie vervolgens ook laten inlakken in dezelfde kleur als de tekst of een andere kleur naar uw keuze.
U kunt zelf een figuratie bij aanleveren, maar u kunt ook kiezen uit ons bestand met vele bestaande figuraties of u kunt u wensen met ons bespreken zodat wij de figuratie voor u persoonlijk kunnen ontwerpen.

afbeeldingen grafsteen

Etsen

Ook kunnen we een ets op de steen maken. Een ets komt zeer gedetailleerd op de gedenksteen te staan. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld een foto op afbeelding uit de rouwkaart op de steen laten etsen. U grafmonument wordt hierdoor nog persoonlijker.

etsen grafsteen

Foto’s

U kunt de foto ook af laten drukken op porselein of RVS. Deze foto kunnen we dan op het grafmonument bevestigen. Een afbeelding op porselein wordt gebakken in de glazuurlaag van het porselein, zo blijft de kleurkwaliteit van de foto lang gegarandeerd. Dit kan in diverse vormen, ovaal. Rechthoekig, vierkant of rond. En zo ook voor de RVS plaatjes. RVS is goed resistent tegen vrieskou en is kleurvast.

Kom bij ons langs voor een persoonlijk gesprek in onze showroom

Jan Reek natuursteen helpt u graag bij uw zoektocht naar het samenstellen van uw persoonlijk grafmonument. Neem vrijblijvend contact met ons op